TÄVLINGS COACHING

TÄVLINGS COACHING

Jag har coachat tävlande atleter inom Fitnessbranschen sedan 2007 med framgångsrika resultat både nationellt och internationellt. 2010 startade jag även mitt egna tävlingsteam ”Team Forever Fit by Better Bodies”.
En tävlingscoach bör besitta djup kunskap om kroppen, nutrition, träning och återhämtning. Hur dessa samspelar och inte bara vilka resultat ett bra samspel kan få, utan även vad det kan få för konsekvenser om man inte gör alla rätt. Att laborera med kroppen på den nivån som fitnesstävlande gör är inget man ger sig in på utan rätt kunskap!
Utöver kunskap så är egen erfarenhet nästan ett måste att ha som coach. Att veta hur kropp och knopp svarar på olika upplägg och påfrestningar, hur kroppens hormoner kan reagera och även hur den mentala biten fungerar. Det kan gå väldigt bra o man lyckas, men det kan gå ännu sämre om man misslyckas!

Sedan är det givetvis en självklarhet att en tävlingscoach bör ha stenkoll på exakt hur allting går till före-, under- och efter en tävling med allt vad det innebär, likaså posering och alla regler kring tävlandet.

En bra coach är inte klar med dig där på tävlingsdagen när du plockat hem bucklan högst upp på pallen. Utan en bra coach jobbar även med dig efter en tävlingssatsning och ser till att du landar tryggt och återhämtar dig väl.


MITT MÅL ÄR ATT DU SKA VILJA GÖRA OM DETTA MÅNGA GÅNGER IGEN!

REFERENSER

”Samarbetet med Helene och hennes tävlingsteam Team Forever Fit har stärkt mig mycket personligen. Tack vare Helenes engagemang, pepp och stöd under min resa upp på scenen, så överträffade jag mig själv på alla plan när jag 2011 klev upp på scen första gången. Jag tävlade i bodyfitness, en önskan jag hade redan på mellanstadiet men som jag inte riktigt vågade tro på, bland annat p.g.a scenskräck.
2011 fick jag alltså möjlighet att vara en del av hennes team och mycket tack vare henne och ”Team Forever Fit by Better Bodies” så tog jag mig upp Luciapokalens scen ett år tidigare än vad jag hade tänkt mig. 

Som coach är Helene ärlig, ger 110% och även om hon för mig inte bodde ’next door’ så var hon alltid närvarande 24/7 under mina tre tävlingssatsningar vi gjorde tillsammans.
Samarbetet med Helene har gett mig, förutom ett gäng pokaler, motivation, erfarenheter, många fina vänner och minnen för livet.”
/Martina 33år, Tävlande Bodyfitnessatlet, Sverige.


”Under mina tävlingssatsningar har det varit väldigt viktigt att ha en coach vid min sida som jag litar på till 100%. En coach som med djupa kunskaper inom ämnet och som stöttar och finns där i stunder då det inte alltid är en dans på rosor. Helene är den sorts coach som jag utan tvekan varmt kan rekommendera!  Hennes kunskaper och erfarenheter av att ha coachat många atleter och samtidigt själv vara en högpresterande atlet gör att hon förstår och inte bara ser det som ännu ett jobb utan mera som en vänskapsrelation som behöver behandlas därefter.” 
/Elin 30år, Tävlande Bodyfitnessatlet, Sverige


”Från att vara en 15 årig tjej som ville lära sig tekniken i gymmet och bygga en stark kropp till att vara 18 år och stå på scen och tävla i Bodyfitness. Ditt engagemang och nytänkande inom träningen har gett mig stor motivation till att än idag fortsätta med träningen. Du har inspirerat mig från dag 1 och kommer alltid vara den personen som betytt mest för mig inom träningen.” 
/Fanny 22år, Tävlande Bodyfitnessatlet, Sverige.


”Året började med en förvirrad tjej med stora mål. Jag pratade med olika personer och coacher som är insatta i fitness och alla sa olika saker till mig vilket gjorde mig ännu mer förvirrad. Jag kontaktade dig och där och då började vår resa, du tvekade inte på mig alls! Du gjorde inte mig förvirrad, du trodde på mig och började lägga upp en plan direkt!

Kostschemat var så enkelt att följa och innehöll mycket mat. När folk frågade mig hur det kändes och hur det gick med dieten så svarade jag att de knappt känns som att jag var på diet. Allt kändes så naturligt och enkelt.

Under resorna och tävlingarna har jag känt mig så bortskämd av dig. Du har tagit hand om mig så bra och jag behövde knappt tänka. Du preppade min mat, fixade och ordnade med allt som behövde förberedas och tas med. Du bar t.o.m alla mina saker vilket jag annars inte är van vid, jag är van att göra allt själv. Du har underlättat allt för mig under den här perioden och jag är så tacksam och glad över att jag fått göra allt det här med dig. 

Du inte bara varit min coach, utan även en vän.

Du är jävligt grym på det du gör! Sluta aldrig med det!” 
/Sodah 29år, Tävlande Bikiniatlet, Sverige.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna